Alertă meteo cod violet în Germania. Un nou strat de un metru de zăpadă se va depune peste cel depus deja, de peste doi metri. Și vântul va crea probleme. Va ajunge până la 85 de kilometri la oră. 

Până acum, în Alpi, a fost în vigoare un cod roșu, după ce a nins mai bine de o săptămână. Codul roșu rămâne valabil în Austria. Acolo trei schiori au murit, în urma unei avalanşe. 

Articolul continua dupa recomandari

Până acum, în Europa, 24 de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza iernii. În Germania a fost instuită o alertă cod violet. Aceasta înseamnă că un strat nou de zăpadă de până la un metru înălţime urmează să se depună. Și vântul va crea probleme. Va ajunge până la 85 de kilometri la oră.

În sudul Bavariei ninge de mai bine de o săptămână aproape fără oprire. Codul roşu s-a agravat şi a devenit acum violet, cel mai sever posibil. 1.100 de oameni sunt blocaţi într-o staţiune de schi din regiunea Allgäu, după ce o trecătoare montană a fost acoperită de o avalanşă. Echipele de salvare vor evalua riscul de a-i recupera de acolo. Dacă pericolul este prea mare, nu vor interveni.

Autorităţile bavareze au mobilizat sute de pompieri şi din alte părţi ale landului, unde nu sunt probleme, ca să-i trimită în zonele afectate de ninsorile abundente. Alături de ei sunt în misiune 1.700 de soldaţi. La altitudini mai mici, unde este mai cald, a apărut risc de inundaţii, deoarece zăpada a început să se topească

Riscul de avalanşă este crescut pe crestele Alpilor. Un val de zăpadă a luat patru schiori, aflaţi într-o staţiunea austriacă.