Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o alertă cod portocaliu de ninsori viscolite în Bucureşti. Totodată, alte nouă judeţe vor intra sub cod roșu de vreme extremă, de la ora 18.00.  Alerta este valabilă până mâine, la ora 8.00.

Județele vizate de avertizarea cod roșu sunt Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Buzău, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea.

Articolul continua dupa recomandari

În același timp, jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei se află sub avertizare de cod portocaliu.

Harta judeţelor afectate de codurile galben, portocaliu şi roşuVezi 2 imagini în Galerie

Avertizarea emisă de ANM intră în vigoare de astăzi, de la orele 17:00 și şi până mâine dimineaţă la 8.00.

În aceste zone vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 70 – 85 km/h.

Temporar, va ninge viscolit, ceea ce va duce la scăderea vizibilității. Potrivit ANM, începând din această seară, de la orele 18:00, şi până mâine, 6 februarie, orele 08:00, se va semnala viscol puternic, precum și rafale de peste 100-120 de km/h.

Vizibilitatea va fi redusă spre zero, potrivit ANM.

Prognoză specială în Bucureşti

Vântul se va intensifica treptat, iar în intervalul orar 20 - 05 rafalele vor depăși 60...70 km/h. Vor fi precipitații în orele serii sub formă de ploaie, apoi lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă. Temporar ninsoarea va fi viscolită iar vizibilitatea va scădea.

Temperatura va scădea de la 2...3 grade până la -2...0 grade în dimineața zilei de joi când se va forma ghețuș.