Meteorologii au emis noi avertizări de vreme severă în România. Va fi cod portocaliu de ploi torenţiale în județele Constanța și Tulcea şi cod galben în majoritatea județelor din țară. 

Codul portocaliu este valabil între orele 17.00-21.00.

Articolul continua dupa recomandari

”În Dobrogea vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula local cantități de apă de 40...50 l/mp și izolat 70...80 l/mp.

Cod galben de ploi torenţiale 

Interval de valabilitate: 24 iulie, ora 11 – 25 iulie, ora 21
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată și cantități importante de apă;

În intervalul menționat, îndeosebi în regiunile estice, sud-estice și în toate zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse local torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Vezi 2 imagini în Galerie

Cod portocaliu în Tulcea şi Constanţa

Interval de valabilitate: 24 iulie, ora 17 – 25 iulie, ora 21;
Fenomene vizate: ploi abundente;

Potrivit ANM, în Dobrogea vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula local cantități de apă de 40...50 l/mp și izolat 70...80 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată până la sfârșitul acestei săptămâni, iar în funcţie de evoluţia și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.