Administraţia Naţională de Meteorologie a emis no alerte cod galben şi portocaliu de ninsori şi viscol în mai multe judeţe din România.

Astfel, până la ora 15.00 este cod portocaliu de ninsori abundente și depunere semnificativă de strat de zăpadă în judeţul Caraş-Severin, zona de munte.

Articolul continua dupa recomandari

Vor fi intensificări ale vântului cu viteze în medie de 65 - 80 km/h viscolind și troienind zăpada.

Tot până la ora 15.00, meteorologii anunţă cod portocaliu în judeţele Hunodoara şi Caraş-Severin, zona de munte de peste cota 1800 m, viscol puternic - ninsoare moderată cantitativ și intensificări ale vântului cu viteze în medie de 120 km/h.

Ninsori şi viscol în localităţi din 8 judeţe

Potrivit ANM, în judeţul Caraş-Severin, localităţile Reșița, Caransebeș, Oravița, Teregova, Turnu Ruieni, Cornereva, Bozovici, Slatina-Timiș, Carașova, Bucoșnița, Obreja, Armeniș, Lupac, Constantin Daicoviciu, Păltiniș, Fârliug, Buchin, Dognecea, Lăpușnicu Mare, Târnova, Glimboca, Bolvașnița, Sacu, Copăcele, Ezeriș, Brebu, Zorlențu Mare, Ciudanovița, Goruia, şi Ocna de Fier este cod galben de ninsoare moderată cantitativ cu depunere de strat de zăpadă de 10...20 cm peste cei aproximativ 15...20 cm depusi în ultimele 10 ore.

De asemenea, este cod galben de viscol până la ora 11.00 în judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare. Aici, vor fi intensificări temporare ale vântului, care la rafală vor atinge 55...60 km/h.

Viscol este anunţat şi Braşov, Alba şi Sibiu, până la 14:00. În aceste zone, se vor semnala intensificări temporare ale vântului care la rafală vor atinge local 55-65 km/h.