32 de judeţe au intrat, în această dimineaţă, de la ora 6.00, sub avertizare cod galben de furtuni, ploi torenţiale şi grindină. Pentru Bucureşti, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză meteo specială.

Conform avertizării, pe parcursul acestei zile vor fi averse torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi izolat grindină la început în Banat, Crişana şi Maramureş, apoi în Transilvania, Oltenia, în cea mai mare parte a Moldovei şi în nordul Munteniei.

Articolul continua dupa recomandari

Avertizarea vizează 32 de judeţe.

vremea 22 iunie cod galben de fenomene meteo extremeVezi 2 imagini în Galerie

În intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi frecvent 20-25 l/mp şi pe arii restrânse 40- 50 l/mp.

Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în a doua parte a zilei de joi, în zonele de deal şi de munte, în sudul şi în nord-vestul ţării şi pe arii mai restrânse în rest.

Prognoză specială pentru Bucureşti

Potrivit ANM, prognoza este valabilă în intervalul 22 iunie, ora 16.00 – 23 iunie, ora 10.00.

În a doua parte a zilei de vineri, 22 iunie (cu o probabilitate mai mare spre seară) vor fi perioade scurte de timp în care instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și se va manifesta prin intensificări puternice ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice și averse ce vor avea caracter torențial; vor fi condiții de grindină.

În noaptea de vineri spre sâmbătă și în prima parte a zilei de sâmbătă înnorările vor persista și vor fi ploi temporare ce vor cumula cantități de apă însemnate (în medie peste 20 l/mp).

Temperatura maximă va fi de 32 de grade, iar cea minimă de sâmbătă dimineață de 18 grade.