Şi Capitala este sub cod portocaliu de ninsoare şi viscol. Ninge de ore întregi, iar aseară, vântul a bătut cu putere şi a pus la pământ stâlpi de electricitate, semafoare şi panouri publicitare. Zeci de copaci au fost smulşi din rădăcini, iar unii au căzut peste maşini. Peste noapte, mulţi bucureşteni s-au trezit cu autoturismele distruse în parcare. Pompierii au intervenit la foc continuu.

În Bucureşti, vântul a început să bată cu putere spre seară. Rafalele au pus la pământ zeci de copaci. Smulşi din rădăcini, au căzut pe trotuare şi şosele, dar şi peste maşinile parcate

Articolul continua dupa recomandari

Pompierii au intervenit în mai mult zone. În plină noapte, oamenii au fost treziţi de zgomotul drujbelor. Au ieşit speriaţi din case şi şi-au văzut maşinile distruse. Tot ce speră acum e să nu-şi plătească singuri pagubele.

Localnic: Paguba să sperăm că poate o rezolvă primăria că, teoretic, ei sunt de vină, nu eu. E jumătate de maşină terci. Dacă nu se rezolvă, cu siguranţă voi da primăria în judecată.

După ce vântul s-a mai domolit, a venit ninsoarea. Stratul de zăpadă depus atinge 20 de centimetri. Zeci de drumari au fost scoşi pe străzi, ca să îndepărteze zăpada de pe şosele.

Pe Şoseaua Progresului şi în zona Ghencea, câteva tramvaie au rămas blocate după ce un cablu s-a rupt. Cinci linii au fost afectate. Însă echipajele au intervenit rapid, iar circulaţia a fost reluată.

Peste 700 de utilaje de deszăpezire sunt pregătite să deblocheze oraşul, iar drumarii au la dispoziţie 20.000 de tone de material antiderapant.