Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru Bucureşti, valabilă până mâine, 24 iulie, ora 23.00.

Astfel, potrivit meteorologilor, astăzi, până la ora 10.00, instabilitatea atmosferică în Bucureşti se va manifesta prin intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie, descărcări electrice și averse. Minima termică va fi de 18...19 grade.

Articolul continua dupa recomandari

De la ora 10.00 până mâine dimineaţă, la ora 9.00, vremea va fi instabilă și se va răcori. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial - se vor înregistra în medie 15…20 l/mp și izolat posibil peste 25 l/mp. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minima se va situa în jurul valorii de 17 grade.

Potrivit ANM, de mâne dimineaţă, de la ora 9.00, până seara la ora 23.00, în Capitală vremea va fi instabilă, iar valorile termice diurne se vor situa sub mediile multianuale.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. 

Cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade. 

Capitala şi 31 de judeţe, sub cod galben de ploi şi furtuni

O avertizare cod galben vizând Capitala şi 31 de judeţe din sudul, estul şi centrul ţării va fi în vigoare de luni de la ora 10.00 până marţi seară, interval în care vor fi vijelii şi se vor acumula cantităţi importante de apă.

Vezi 2 imagini în Galerie

Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată pe tot parcursul săptămânii.

De asemenea, până miercuri după-amiază sunt în vigoare avertizări cod galben de inundaţii emise de hidrologi pentru râuri din majoritatea judeţelor ţării, cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râuri mici din judeţele Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj, Sibiu, Vâlcea şi Argeş. O altă avertizare de inundaţii a intrat în vigoare la ora 6.00.