Boboteaza vine cu ninsori, în acest an. În weekend, un val de aer polar pune stăpânire pe România. Şi aduce cu el zăpadă în aproape toată ţara. Până atunci, se răceşte treptat. Ne-aşteaptă zile şi nopţi de temperaturi cu minus.

România se pregăteşte de zile geroase. Valul de aer polar va îngheţa aproape toată ţara.

Articolul continua dupa recomandari

Din weekend vine iarna autentică în aproape toată ţara. Va ninge în vestul, centrul şi nordul ţării, dar mai ales la munte unde se va depune un nou strat consistent de zăpadă.

MEDA ANDREI, meteorolog: La nivelul întregii ţări vor fi maxime cuprinse între -6 şi 2 grade celsius. Cele mai scăzute temperaturi urmând să se înregistreze prin Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei.

Cea mai mică temperatură se anunţă vineri noapte, în Harghita. Minus 16 grade Celsius. Joi au fost doar minus 6.

În Capitală, nu doar că va fi frig, dar ar putea fulgui. Chiar de joi noapte.

Vor fi minus cinci grade, iar meteorologii se aşteaptă la ninsori slabe. Vineri noapte, temperaturile scad până la limita gerului: pun minus 9 grade minus 9 grade Celsius, iar sâmbătă seară va ninge din nou slab.

Abia joi se încălzește

Diferenţele de temperatură de la zi la zi pot influenţa sănătatea, spune medicii.

Alis Grasu, șef SABIF: Este afectată, în primul rând, funcţia de apărare a organismului, adică imunitatea. De aceea în această perioadă, suntem mult mai sensibili la tot ce înseamnă viroze sezoniere, afecţiuni respiratorii

Tocmai de accea, este bine să ţinem cont de câteva recomandări. Consumaţi 2 litri de lichide calde şi cât mai multe fructe. Vremea se va încălzi începând de joi.