Pericolul de polei este pericol uriaş, în continuare! În orele următoare, va ploua în tot sudul ţării, acolo unde există deja un strat consistent de gheaţă. 

Tot sudul ţării, în acest moment, este acoperit cu un astfel de strat de polei consistent şi cat de greu de îndepărtat. Şi nu e încă tot ce se poate.

Articolul continua dupa recomandari

În noaptea de vineri spre sâmbătă plouă şi fiecare picătură de apă care va cădea se va depune peste acest strat, care va deveni încă o dată pe atât. De altfel, meteorologii au anunţat cod galben de polei în tot sudul României, inclusiv în Bucureşti, până sâmbătă după-amiază.

Vântul va bate cu pana la...70 km la ora, ceea ce înseamnă că senzaţia de frig va fi şi mai puternică şi poleiul se va forma şi mai repede. Aşa că, dacă sâmbătă trebuie să ieşiti din casa, lasati, din cursul nopții, stergatoarele ridicate, iar dimineața, inarmati-va cu rabdare, solutii de dezghetare a incuietorilor, o racletă şi foarte important, nu parcati sub copaci. Se pot rupe in orice moment sub greutatea gheţii.