În mai puţin de trei ore, intră în vigoare o avertizare meteorologică de ninsori, viscol şi polei, valabilă în toată ţara. Nici Capitala nu va fi scutită de fenomenele meteo extreme.

Într-adevăr, ninsorile ajung şi în Bucureşti, din această seară şi nu se opresc prea curând. Până mâine ne putem aştepta la un strat de zăpadă între 6 şi 10 centimetri în Capitală, dar şi la rafale de vânt care pot ajunge la 30 de kilometri la oră.

Articolul continua dupa recomandari

Vestea bună este că temperaturile minime nu coboară mai jos de minus două grade. Însă tocmai temperaturile în creştere pot cauza probleme, începând de mâine. În timpul zilei, ninsoarea se poate transforma în lapoviţă sau chiar în ploaie.

Asta înseamnă polei, deci mare atenţie în trafic. Dacă nu aveţi cauciucurile de iarnă deja montate poate că ar fi mai bine să folosiţi transportul în comun. Iar dacă sunteţi pietoni, plecaţi de acasă mai din vreme şi faceţi paşi mărunţi. Ultima zi de ninsoare va fi vineri, însă căderile de zăpadă sunt neînsemnate. Maxima zilei va depăşi limita îngheţului, iar vântul nu va mai bate cu aceeaşi putere.

Avertizarea de ninsori, viscol, precipitaţii mixte şi polei e valabilă la nivelul întregii ţări până vineri, la orele prânzului.