Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de fenomene severe imediate pentru două judeţe din ţară. De asemenea, de la ora 12.00, va intra în vigoare o informare de ploi torenţiale, vijelii şi căderi de grindină, în aproape toată ţara.

Astfel, potrivit meteorologilor ANM, în localităţi din judeţele Arad şi Timiş a fost emis cod galben de frecvente descărcări electrice, averse de ploaie care pot cumula 20-25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil grindină de dimensiuni mici.

Articolul continua dupa recomandari

Avertizarea este valabilă până la ora 12.00, când va intra în vigoare, în aproape toată ţara, informarea de ploi torenţiale, vijelii şi căderi de grindină, în aproape toată ţara.

ANM anunţă că până miercuri, ora 14.00, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

De asemenea, de la ora 18.00, până miercuri la ora 9.00 va fi cod galben în 23 de judeţe.

Vezi 2 imagini în Galerie

Vremea acum, în România

La această oră, meteorologii anunţă cer variabil în centrul şi sud-estul ţãrii şi prezintã înnorãri în restul teritoriului.

Se semnaleazã averse în Banat, Crişana, local în vestul Olteniei şi izolat în sud-vestul Moldovei şi în nord-estul Munteniei. Vântul suflã slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane şi în nordul Dobrogei.

La ora 10 se înregistrau valori termice cuprinse între 12 grade la Dumbrãviţa de Codru şi 21 de grade la Giurgiu.

Prognoza meteo 15 mai 2018

Vremea în România se va strica în orele următoare, instabilitatea atmosfericã urmând să se accentueze în cea mai mare parte a ţãrii. Vor fi averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, izolat cu aspect de vijelie şi cãderi de grindinã. 

În Oltenia, nord-vestul şi nordul Munteniei, în zona de munte a Banatului şi a Crişanei şi pe arii restrânse în Maramureş şi Transilvania, mai ales spre searã, cantitãţile de apã vor fi de peste 20 l/mp şi izolat 30...40 l/mp, în timp ce în restul teritoriului se vor depãşi frecvent 10...15 l/mp.

Excepţie va face Dobrogea şi mare parte din Moldova, unde vor fi condiţii sã plouã slab, spre sfârşitul intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade pe litoral şi 28...29 de grade în sudul Munteniei.