Stare de alertă în cea mai mare parte din ţară. Chiar dacă încă de vineri meteorologii au anunţat vreme rea, ploile şi inundaţiile i-au luat prin surprindere pe oameni. Însă veștile proaste de la ANM continuă să vină și pentru duminică.

Duminică, precipitațiile chiar se vor extinde. Codul galben este valabil în Oltenia, Transilvania, zonele de deal şi de munte până luni la ora 21.00. Meteorologii atenționează că pot fi și coduri portocalii în orele ce urmează. 

Articolul continua dupa recomandari

Alina Şerban, meteorolog ANM: Instabilitatea atmosferică va fi în accentuare şi va cuprinde toate regiunile ţării astfel că pe parcursul acestor zile vom avea averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensifiocări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie.

Sâmbătă, în nici o oră, temperatura a scăzut cu 10 grade în Bucureşti. Aflată sub cod portocaliu, Capitala s-a inundat de la un minut la altul. Când furtuna s-a oprit, acest şofer şi-a găsit maşina distrusă în parcare. În doar câteva minute, furtuna a doborât un pom de pe Calea Vitan peste trei maşini, una dintre ele a fost distrusă în totalitate.

Mii de oameni au fost blocaţi şi într-un cartier rezidenţial din nordul capitalei, unde apa a ajuns până la genunchi. În câteva zeci de minute, au căzut până la 30 de litri pe metru pătrat, cât în jumătate de lună. 

Stare de alertă a fost şi în Argeş, unde ploaia a umflat un pârâu, a inundat un drum şi a afectat zeci de gospodării. Apa a ajuns şi în locuinţele din Sibiu. Meteorologii anunţă ploi torenţiale, vijelii şi grindină până la mijlocul săptămânii viitoare.