Alina Şerban, meteorologul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a anunţat, în această dimineaţă, cum va evolua vremea în următoarele zile.

Potrivit specialistului ANM, sfârşitul săptămânii aduce vreme instabilă, în mare parte a ţării, cu descărcări electrice şi chiar grindină. În Capitală şi pe litoral vremea va fi frumoasă până duminică, urmând ca să se răcească şi să apară averse.

Articolul continua dupa recomandari

“În următoarele zile vremea va fi cât se poate de schimbătoare. Nu se menţine constantă nici după aspectul precipitaţiilor şi nici după regimul termic. Vineri va fi o zi călduroasă în mare parte din ţară, însă sâmbătă începe să se răcească uşor în regiunile din Vest, Nord şi Centru, iar duminică se va răci şi în celelalte regiuni. Vineri temperatura va ajunge la valori maxime de 30-32 de grade în partea de Vest şi Sud a teritoriului, iar valorile termice vor coborî. 

Sâmbătă în partea de Vest şi Sud vom avea valori de 27 de grade. Duminică ne aşteptăm la o scădere a valorile termice în regiunile Estice şi cele din Sud. Aici se vor înregistra temperaturi sub cele normale pentru această perioadă, adică temperaturi maxime între 22 şi 26 de grade Celsius”, a declarat pentru mediafax.ro Alina Şerban, meteorolog de serviciu.  

Specialistul ANM a precizat că aversele şi descărcările electrice se vor manifesta vineri în special în zona montană, însă vor fi ploi de scurtă durată, iar în weekend vom asista la o extindere a acestora dinspre regiunile vestice. 

Vremea în Bucureşti şi pe litoral

Potrivit meteorologului, pe litoral se aşteaptă vreme frumoasă şi caldă, duminică însă mercurul va coborî din termometre şi se vor înregistra averse.

În Capitală, în acest sfârşit de săptămână, va fi o vreme caldă cu temperaturi maxime de 30-31 grade Celsius. Duminică, însă, vom avea parte de o răcire semnificativă în Bucureşti.

Maxima va urca cel mult până la 26-27 de grade, în condiţiile unui cer cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.