Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionare cod galben de furtuni şi ploi torenţiale pentru mai multe judeţe din Transilvania, în vestul Moldovei şi Maramureș.

Vremea pe 30 iulie se anunță capricioasă și instabilă, cu reprize de ploi torențiale, tunete și fulgere, în mai multe zone din țară. 

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit meteorologilor, până diseară la ora 21.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în sudul și estul Transilvaniei, în vestul Moldovei, local în Maramureș, precum și în zonele montane. 

Până diseară la ora 21.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în sudul și estul Transilvaniei, în vestul Moldovei, local în Maramureș, precum și în zonele montaneVezi 2 imagini în Galerie

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și izolat 50...60 l/mp, transmite ANM.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.