Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru Bucureşti. Alerta de vreme severă este valabilă până vineri, ora 20.00.

Astfel, potrivit meteorologilor, în intervalul 24 ianuarie, ora 11.00 - 25 ianuarie, ora 20.00, în Capitală se vor semnala precipitaţii sub formă de ploi, lapoviţă, dar şi ninsori.

Articolul continua dupa recomandari

24 ianuarie, ora 11 - 25 ianuarie, ora 8.00

În cursul zilei, vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze la rafală în general de 55…60 km/h, va ploua (în jur de 3…5 l/mp) și temporar se va semnala polei. În noaptea de joi spre vineri (24/25 ianuarie), vântul va diminua în intensitate – rafale în jur de 35…45 km și se vor semnala precipitații (6...10 l/mp) sub formă de ploaie și depuneri de polei, cu tendință de transformare în lapoviță sau ninsoare îndeosebi spre dimineață. Temperatura maximă va fi în jur de -1 grad, iar cea minimă va fi de -3…-2 grade.

25 ianuarie, ora 8.00 - 25 ianuarie, ora 20.00

Temporar vor mai fi precipitații, dar slabe cantitativ, sub formă de lapoviță și ninsoare dimineața, apoi mai ales ploaie. Vor mai fi depuneri de polei. Vântul va sufla în general moderat, temporar cu unele intensificări ce vor atinge la rafală viteze de până la 55 km/h. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative și se va situa în jurul valorii de -1 grad.

Potrivit ANM, precipitații, temporar însemnate cantitativ și condiții de polei vor fi și în zilele de la sfârșitul săptămânii.