Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza pentru următoarele patru săptămâni, până în 4 martie 2019. Specialiştii au anunţat cum va fi vremea în februarie şi în primele zile de primăvară.  

Potrivit meteorologilor ANM, vremea în ultima lună de iarnă va fi mai caldă decât normalul perioadei, mai ales în sud-estul ţării. 

Articolul continua dupa recomandari

Pentru primele zile din luna martie, specialiştii spun că temperaturile vor fi mai ridicate la nivelul întregului teritoriu.

Prognoza meteo 5 - 11 februarie 2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în nordul extrem al teritoriului și în zonele montane.

Vremea 11 - 18 februarie 2019

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 18 - 25 februarie 2019

Valorile termice se vor situa peste mediile climatologice specifice intervalului, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Vremea 25 februarie - 4 martie 2019

Temperaturile medii vor avea valori mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni, la nivelul întregului teritoriu.

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval vor fi apropiate de cele ce ar trebui să se înregistreze în mod obișnuit în această perioadă, potrivit ANM.