Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit informarea de ploi, vijelii şi grindină, până vineri, la ora 23.00. De asemenea, a emis un cod galben de vreme severă, valabil până miercuri la ora 23.00, în cea mai mare parte a ţării.

Astfle, potrivit meteorologilor, de miercuri de la ora 10.00, până vineri la ora 23.00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării.

Articolul continua dupa recomandari

”Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină.

În interval scurt de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15-25 de litri pe metru pătrat, iar pe arii restrânse 35-40 de litri pe metru pătrat. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după amiezelor”, transmite ANM.

ANM a emis o avertizare cod galben, valabilă până miercuri la ora 23.00, în cea mai mare parte a ţăriiVezi 2 imagini în Galerie

Cod galben de ploi, grindină şi vijelii în aproape toată ţara

De asemenea, meteorologii au emis o o avertizare cod galben, valabilă miercuri, până la ora 23.00, în Banat, Crişana, vestul şi sud vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul şi nordul Moldovei, nordul şi estul Munteniei, precum şi în zonele de munte.

”Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi condiţii de grindină”, au mai transmis meteorologii.

Potrivit acestora, cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri pe metru pătrat şi pe arii restrânse 35 – 50 de litri pe metru pătrat.

Furtuni în Bucureşti

În Capitală, miercuri şi joi, vremea va fi instabilă, potrivit ANM.

Astfel, miercuri, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi intervale cu averse ce pot avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 24...26 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 15 grade.

Joi (6 iunie), cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales spre seara, când vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade, iar cea minimă de 14...16 grade.

Potrivit meteorologilor, vineri, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, îndeosebi spre seară, când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului va fi mai ridicată. Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade, iar cea minimă de 16...18 grade.