Meteorologii au emis o nouă informare de fenomene extreme, în toată ţara, dar şi un cod galben de ploi, grindină şi vijelii, valabil în 32 de judeţe.

Astfel, în intervalul 11 iunie, ora 10 – 12 iunie, ora 23, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a țării.

Articolul continua dupa recomandari

Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor. 

32 de judeţe lovite de furtuni, în următoarele oreVezi 2 imagini în Galerie

Cod galben de ploi și vijelii în 32 de judeţe

De asemenea, astăzi, până la ora 23.00, 32 de județe sunt sub cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii puternice, potrivit ANM.

Astfel, în Oltenia, vestul și sudul Munteniei, nordul Moldovei, local în Transilvania și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. 

Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar izolat 40…50 l/mp, transmit meteorologii.