Alertă meteo de ninsori şi viscol de la ANM. Meteorologii au emis, astăzi, o informare meteo de ninsori şi strat nou de zăpadă valabilă din această seară, de la ora 22.00, până vineri, la ora 12.00.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, alerta meteo de ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, polei.

Articolul continua dupa recomandari

În intervalul 09 ianuarie, ora  22.00 – 11 ianuarie, ora 12.00, vor fi perioade cu precipitații, predominant ninsori, în toate regiunile și se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova.

"De miercuri seară, ninsorile vor fi de interes pentru partea sudică, centrală şi estică a ţării. Până vineri aşteptăm ninsori pe suprafeţe destul de extinse, iar stratul de zăpadă nou depus poate fi consistent în Moldova sau în Muntenia. În Dobrogea vorbim şi despre ploi sau lapoviţă astfel încât există riscul formării de polei", a declarat Mihăiţă Huştiu, meteorolog ANM.

Alerta meteo de ninsori vizează şi zona municipiului Bucureşti, acolo unde sunt aşteptate cantităţi importante de precipitaţii.

Alerta meteo anunţă ninsori şi viscol în următoarele două zileVezi 2 imagini în Galerie

Alertă meteo de ninsori şi viscol de la ANM

Potrivit alertei emise de ANM, în Dobrogea, sudul și estul Munteniei, precum și în sud-estul Moldovei vor fi precipitații mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp.

Judeţele afectate de alerta meteo ANM sunt: Constanţa, Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Giurgiu, Prahova şi Dâmboviţa.

Mai ales în noaptea de joi spre vineri (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de vineri (11 ianuarie), vor fi intensificări temporare ale vântului în jumătatea de est a teritoriului și la munte.

Vântul va sufla cu viteze mai mari, rafale în medie de 55...65 km/h, pe crestele montane și în Moldova, unde ninsoarea va fi viscolită.

Ninsorile se vor opri spre sfârşitul săptămânii, în timp ce temperaturile vor rămâne negative.