Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de ploi puternice, vânt și ninsori la munte, valabilă de duminică până în Ajunul Crăciunului. În Maramureș și Transilvania, meteorologii anunță precipitații mixte.

Astfel, potrivit ANM, până marți seara va ploua temporar în cea mai mare parte a țării.

Articolul continua dupa recomandari

Ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, îndeosebi în zonele de deal, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20...30 l/mp.

Din noaptea de luni spre marți (23/24 decembrie) în Maramureș și Transilvania și trecător în nordul Moldovei și Dealurile Crișanei se vor semnala și precipitații mixte.

Vântul va avea intensificări locale și temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari (în general de 55...60 km/h) în regiunile sud-vestice și pe spații mai restrânse în centrul teritoriului, iar în noaptea de duminică spre luni cu precădere pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre.

Ninosori şi viscol la munte, până marţi seară

În zonele montane, treptat, începând din seara de luni, 23 decembrie, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali.

În special pe creste, vor fi rafale ale vântului de peste 80...90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă.