Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de vreme severă imediată Cod Galben şi Cod Portocaliu în 18 judeţe.

Potrivit meteorologilor, fenomene meteo periculoase se manifestă acum 18 judeţe, cum ar fi ninsori, intensificări ale vântului care la rafală vor depăși temporar 60-70 km/h, viscol şi chiar ninsoare însoţită de vânt cu viteze la rafală de peste 80-100 km/h, care determină scăderea vizibilităţii sub 50 metri.

Articolul continua dupa recomandari

Avertizare de vreme severă imediată

Judeţele care intră sub avertizarea de vreme severă imediată, potrivit ANM, sunt: Vaslui, Bacău, Vrancea, Galaţi, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Mehedinţi, Dolj, Mureş, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraş-Severin.

Cod Portocaliu în Vâlcea, Gorj, Hunedoara şi Caraş-Severin

Potrivit ANM, în judeţele Vâlcea, Gorj, Hunedoara şi Caraş-Severin, meteorologii au emis Cod Portocaliu de fenomene meteo periculoase, urmând a se înregistra ninsoare moderată însoţită de vânt cu viteze la rafală de peste 80-100 km/h, care determină scăderea vizibilităţii sub 50 de metri.

Avertisment pentru şoferi

Şoferii sunt rugaţi să se informeze înainte de a pleca la drum în legătură cu situația meteorologică din zonele pe care urmează să le tranziteze, să circule prudent şi să aibă montate cauciucuri de iarnă.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, acest articol se actualizează. 

Avertizările sunt valabile până la ora 21:00, cu posibilitate de prelungire în unele judeţe, în funcţie de evoluţia vremii.