Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă alertă de vreme severă imediată în 13 judeţe, valabilă astăzi, 15 mai, de la ora 14.00 până diseară la ora 22.00.

Astfel, potrivit meteorologilor, în intervalul 15 mai, ora 14.00 – 15 mai, ora 22.00, în județele Maramureș, Satu-Mare, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Giurgiu și local în Harghita vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Articolul continua dupa recomandari

În aceste judeţe se va manifesta averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii. 

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

De asemenea, ANM a emis o informare meteo valabilă până vineri, la ora 10.00, interval în care în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. 

Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Prognoză specială pentru Bucureşti

ANM a emis şi o prognoză specială pentru municipiul Bucureşti. Astfel, până vineri, la ora 10.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Temporar se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor atinge 15...25 l/mp.

Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, exceptând ziua de miercuri, când vor atinge 23...24 de grade. Temperaturile minime vor fi de 10...12 grade.