Administrația Națională de Meteorologie a emis alertă maximă, Cod Roşu, pentru judeţul Galaţi, cel mai ridicat nivel de alertă posibil. A fost prima oară când s-a emis Cod Roşu de fenomene meteo.

S-au semnalat averse torențiale ce au cumulat în jur de 100 l/mp, descărcări electrice, căderi de grindină de medii și izolat mari dimensiuni, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

Articolul continua dupa recomandari

Primarul comunei Piscu, Galaţi, cea mai afectată localitate spune că precipitaţiile au căzut în cantităţi impresionante:

"A plouat torential, apa a venit ca potopul. Am crezut ca vine sfarsitul lumii. mergem din poarta in poarta pentru a evalua pagubele in urma furtunii", a precizat primarul din Piscu.

Până în acest moment, autorităţile locale nu au informaţii despre victime omeneşti.

Raed Arafat a anunţat un prim bilanţ al situaţiei de la Galaţi, la momentul publicării acestui articol fiind vorba numai despre gospodării inundate:

"În zona Galati, la acest moment , sunt 10 curti inundate şi 6 case inundate. Zona a ieşit de sub cod roşu. Au fost trimise echipe cu motopompe, pompierii vor sprijini populaţia", a precizat Arafat.

Vezi 2 imagini în Galerie

Zona afectată de codul roşul a fost tot judeţul Galaţi, în special localităţile Tudor Vladimirescu, Piscu, Independența, Slobozia Conachi, Vânători, Braniștea, Schela, Smârdan.

Alerta a fost valabilă până la ora 0:00, iar în acest moment judeţul Galaţi nu se mai află sub alertă de Cod Roşu.