Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări nowcasting cod galben şi portocaliu de fenomene meteo periculoase.

Astfel, până la ora 16:00, este valabilă o alertă cod galben de averse de ploaie care vor cumula 20-25 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, intensificări de scurtă durată ale vântului. Sunt vizate localităţi din Arad şi Timiş.

Articolul continua dupa recomandari

De asemenea, până la ora 15:30, în localităţi din judeţele Mehedinţi şi Gorj se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi averse care vor depăşi 20-25 l/mp grindină de mici dimensiuni.

Va fi cod portocaliu de averse de ploaie care vor cumula 30-35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii, intensificări de scurtă durată ale vântului în localităţi din judeţele Arad şi Bihor.

Până la ora 15.00, este alerta meteo pentru judeţele Hunedoara, Arad şi Bihor. În aceste zone se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse de ploaie care vor cumula 20-25 l/mp, grindină de mici dimensiuni.

Specialiştii ANM avertizează populaţia să ia măsuri de siguranţă, urmând a se înregistra fenomene meteo foarte periculoase.