Administrația Națională de Meteorologie a emis alertă de vreme severă imediată Cod Galben şi Cod Portocaliu de vânt puternic şi ninsoare viscolită la munte, valabilă pentru 14 judeţe, însă este de aşteptat ca mai multe judeţe să fie vizate în funcţie de extinderea frontului atmosferic.

Şoferii sunt sfătuiţi să nu iasă cu maşinile pe drumurile de munte, dacă nu sunt echipate corespunzător pentru iarnă şi să circule cu viteză redusă în zonele afectate de alerta meteo.

Articolul continua dupa recomandari

Alertă de vreme severă, emisă de  ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă cu efect imediat COD GALBEN, şi COD PORTOCALIU de intensificări ale vântului, cu viteze la rafală ce vor atinge temporar 100-120 km/h, ninsoare viscolită la munte, care determină reducerea vizibilității.

Judeţele sub alertă sunt Olt, Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Constanta, Tulcea, Suceava, Neamţ.

Şoferii sunt îndemnaţi să circule cu prudenţă, maşinile să fie echipate cu cauciucuri de iarnă, iar viteza să fie adaptată la condiţiile de drum. Alerta este valabilă, la momentul publicării acestui articol, până la ora 21:00.

În judeţele Caraş-Severin, Hunedoara, Suceava şi Neamţ, ANM a anunţat Cod Portocaliu de intensificări ale vântului, cu viteze la rafală ce vor atinge temporar 100-120 km/h, ninsoare viscolită.