Dacă nu aţi ajuns nici la mare, nici la munte, și ați rămas acasă, vă facem noi câteva propuneri! Unele culinare! Mai aveți timp să mergeți la Sibiu, care zilele astea vă oferă ocazia să gustaţi preparate precum cele din copilărie, în timp ce Clujul vă pofteşte la o masă săsească! Şi ca să vă convingeţi, vă oferim şi imagini, așa, cât să vi se facă poftă!

Mirosul îmbietor s-a simţit de la o poştă astăzi în centrul Sibiului. Kristal a venit tocmai din Hong Kong pentru a degusta preparatele româneşti: "Nu am mai gustat niciodată ceva asemănător. Gustul de brânză este atât de puternic şi combinat cu verdeţurile, e unic. Nu se compară cu nimic. Mă face să am o cu totul altă părere despre tot ceea ce înseamnă gustul mâncării româneşti."

Articolul continua dupa recomandari

Şi nu a fost singura. Oraşul a fost luat cu asalt de sute de turişti. Atracţia principală a fost mâncarea la ceaun. 

La Cluj, Săptămâna Haferland a pus pe masă tradiţii săseşti în bucate de poveste. Iar cine a vrut să se îndulcească, a avut cu ce.

Pe lângă bucatele tradiţionale, au fost şi deserturi italieneşti. 

Cei care doresc să se înfrupte din preparatele săseşti o pot face până luni, atunci când festivalul din Transilvania îşi va închide porţile.