În primul weekend oficial de vară, mulţi români încă au clăparii în picioare. La cota 2000, în staţiunea Bâlea, s-a dat startul Serbărilor Zăpezii de Vară. Iar ingredientul principal încă se mai găseşte pe pârtii!

Imaginile pot fi uşor confundate cu cele de la începutul iernii. Este însă primul weekend oficial de vară, iar turiştii se bucură de ultimele petece de zăpadă. 

Articolul continua dupa recomandari

În mijlocul oazei de alb, organizatorii Serbărilor Zăpezii au găsit o modalitate să-i ţină în priză pe turişti. 

Însă tradiţia de peste 20 de ani a evenimentului este în pericol.

În întrega lume, temperatura medie anuală este în creştere din cauza încălzirii globale. Iar efectele devastatoare nu ocolesc România. 

Şi nu doar temperaturile sunt afectate de încălzirea globală. Intensificarea efectului de seră înseamnă că nu mai suntem protejaţi de radiaţiile soarelui. Iar fenomenele meteo extreme sunt mai dese. 

Schimbarile climatice sunt resimţite şi în România. De la an la an, ţara noastră are doar 2 anotimpuri. Asta schimbă ecosistemul şi în mod ireversibil, duce la disparţia unor plante sau a unor pomi fructiferi. 

Efectele se văd cu ochiul liber: temperaturi din ce în ce mai mari, seceta sau fenomenele meteo extreme au ajuns să caracterizeze clima din ţara noastră.