Indiferent dacă vă plac sau nu dulciurile, este imposibil să rezistaţi mirosului apetisant al unui Kurtos Kalacs​! Iar cei care au nimerit în acest weekend la Dăneşti, judeţul Harghita, au putut să se răsfeţe cu cei mai buni colaci secuieşti făcuţi vreodată. Şi asta pentru că celebrul Kurtoş a avut parte de propriul festival, unde participanţii au putut degusta mai multe tipuri de colaci, fiecare făcut după o reţetă veche.

Explozie de arome şi gust. Colacul secuiesc, cunoscut sub numele de Kurtos Kalacs, are... sărbătoarea lui. Un festival care a ajuns deja la cea de-a treia ediţie în Harghita. Anul acesta, în concurs s-au înscris opt echipe de tineri dornici să prepare cel mai gustos Kurtos Kalacs. 

Articolul continua dupa recomandari

Concurenţii au frământat bine-bine aluatul, l-au aromat şi pregătit după reţetele moştenite din bătrâni. La final, colacii aburinzi au fost aşteptaţi mai ceva ca pâinea caldă, să fie savuraţi.

Organizatorii festivalului vor să promoveze tradiţiile secuieşti, aşa s-a la eveniment a fost preparat şi celebrul gulaş, precum şi bunătăţi tradiţionale. Bineînţeles, totul pe muzică populară.