Şi dacă tot se apropie concediile, vă arătăm o locaţie în care merită să ajungeţi. Castelul din Valea Gurghiului, căci despre el este vorba, este un reper important pentru istoria Transilvaniei din secolul al şaptesprezecelea. Aşezat chiar în mijlocul Ardealului, castelul aminteşte prin arhitectura sa de cele medievale. Localnicii sunt mândri de el şi organizează periodic evenimente unde toată lumea este binevenită.

Întregul Castel Bornemisza, aşezat în Valea Gurghiului din Mureş, e încărcat de istorie. Primele clădiri din acest ansamblu arhitectonic au fost construite în secolul al şaptesprezecelea. 

Articolul continua dupa recomandari

După ani buni, castelul a devenit un parc dendrologic.  Din 1893, a fost transformat în scoală profesională unde erau pregătiţi specialişti în pădurit. Pentru localnicii din Gurghiu, în schimb, castelul are o semnificaţie aparte şi vin aici ori de cîte ori au nevoie de linişte şi relaxare.

Castelul este situat la poalele dealului pe care odinioară se înălţa Cetatea Gurghiului, atestată documentar în secolul al XIV-lea și distrusă de tunuri, în urma unui asediu, în timpul Războiului Curuților.