Au fost peste 60 de mii doar în faţa scenei principale. În total, în acest weekend, organizatorii spun că vor număra peste 300 de mii de participanţi. Pentru siguranţa lor au fost mobilizaţi mai bine de 1200 de jandarmi, poliţişti, pompieri, dar şi medici.

Era ora 3 dimineaţă când pe scena mare de pe Cluj Arena a urcat, pentru al treilea an consecutiv, Armin van Buuren. Un număr record de oameni l-au aşteptat, undeva la peste 60.000.

Articolul continua dupa recomandari

Abia după ora 8, Armin a coborât de pe scenă. Repertoriul nou, dar şi durata foarte lungă, au fost doar câteva dintre surprize. În culise, într-un cerc mai restrâns, au urmat şi altele.

Astăzi este rândul altor DJ-i faimoşi să urce la platane. Contrar aparenţelor, nu toţi cei prezenţi la Cluj în aceste zile sunt încântaţi de festival. Zeci de persoane, chiar şi de la marginea oraşului, au reclamat nivelul de zgomot foarte ridicat. Unii s-au arătat deranjaţi chiar şi de focurile de artificii. În mijocul distracţiei, dar mereu în alertă, aşa au fost mai mulţi medici în acest weekend. Au intervenit la aproape 500 de solicitări.

Majoritatea tinerilor care au fost aici şi au avut nevoie de ajutorul nostru, le-am acordat primul ajutor cu plasturi, feşe elastice, pentru că au dansat foarte mult şi au avut probleme cu picioarele.

Uşor nu este nici pentru cei peste 1200 de jandarmi, poliţişti, pompieri, dar şi piloţi ai Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca care se ocupă de siguranţa participanţilor la festival. Printre ei a fost şi Cosmin. De mai bine de 10 ani face parte din Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj.

Până acum au fost aplicate peste 40 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 15 mii de lei, dar şi 11 avertismente scrise pentru diferite abateri