În Secolul XXI, când românii au o dilemă, le vine în ajutor atotştiutorul Google. Iar tot mai mulţi apelează la motorul de căutare. Black Friday, versurile Prohodului și cum se calculează aria cercului sunt anul acesta în clasamentul căutărilor pe internet. Sociologii spun că topul reflectă mentalitatea noastră: vrem să cumpărăm cât mai ieftin şi suntem un popor credincios.

De la un an la altul, un domeniu de interes a rămas constant pentru români: reducerile. 

Articolul continua dupa recomandari

Dacă în 2018, Black Friday a fost pe locul trei în căutările pe Google, anul acesta este în fruntea topului. 

Pe locul doi e Răzvan Ciobanu, iar pe trei - un magazin online de haine.

Germanii, de exemplu, au alte curiozităţi, au vrut să afle cine este Greta Thunberg.

Nicu Gavriluță, sociolog: Este foarte sugestiv acest top făcut de Google pentru România deoarece ilustrează foarte bine mentalitatea românului. Avem interese şi curiozităţi legate de lumea politică. Vedeţi, căutăm dacă apar intrebări de matematică sau de cultură generală, cărora nu le găsim pe moment răspuns

Motorul de căutare pe internet, Google, a fost foarte solicitat anul acesta şi la capitolul "Cum se". Cei mai mulţi români au vrut să afle "Cum se calculează aria cercului". Iar la versuri, cu cel mai mare număr de căutări, pe primul loc, în 2019, este Prohodul.

Constantin Sturzu, preot: E surprinzător şi ne bucură faptul că oamenii au acest interes, că-şi doresc să aibă versurile unei cântări. Or fi unii care, impresionaţi de cântare, se uită ulterior. Sunt şi astfel de situaţii

În Canada, un bărbat a dus admiraţia pentru motorul de căutare Google la un alt nivel. A creat o sectă care are deja peste o mie de adepţi.