În această dimineaţă, utilizatorii aplicaţiei Instagram au fost şocaţi să vadă cum zeci sute şi chiar mii de urmăritori au dispărut peste noapte de pe conturile lor, iar mulţi au început să îşi pună semne de întrebare.

“Care este motivul? Urmează ca şi contul meu să fie dezactivat? Mi-a fost spart contul?” au fost doar câteva dintre întrebările pe care internauţii nedumeriţi le-au afişat întreaga zi pe alte reţele sociale.

Articolul continua dupa recomandari

Motivul este unul destul de simplu. Compania a decis ştergerea tuturor conturilor false de pe paltformă.

Nici vedetele nu au scăpat, ca dovadă, cântăreţul Princeton Perez a pierdut peste noapte 32 de mii de urmăritori.

În timp ce pierderea urmăritorilor poate fi frustrantă, se pare că schimbarea face parte din strategia Instagram de a elimina conturile false de pe platformă.

În noiembrie, Instagram a postat un mesaj, explicând că urmează să ia o serie de măsuri pentru a limita acest "comportament nedorit".

“Am creat un program care ne ajută să depistăm conturile false şi pe cele inactive pentru a le elimina. Acest tip de comportament este nociv pentru comunitate, iar aplicațiile care generează like-uri neautorizate, urmăritori și comentarii încalcă Regulile Comunității și Condițiile de Utilizare."

Dacă Instagram a identificat un cont ca potențial fals, acesta a trimis un mesaj în aplicație, solicitându-i să-și securizeze contul.

Instagram a adăugat: "De la primele zile ale Instagram, am detectat automat și am eliminat conturi false pentru a ne proteja comunitatea. Această actualizare este un alt pas în păstrarea unei comunități vibrante unde oamenii se pot conecta cu oamenii și lucrurile pe care le iubesc ".

Un purtător de cuvânt al companiei Instagram a declarat: "Suntem conștienți de o problemă care provoacă o schimbare în numerele de urmăritori ale contului pentru unii oameni chiar acum. Lucrăm repede pentru a rezolva acest lucru".