Misiuni, în loc de CV-uri şi teste de personalitate pe post de interviuri. Cu asta se întâlnesc noile generaţii, atunci când îşi caută un loc de muncă. Procesul de recrutare s-a schimbat complet în ziua de astăzi, iar angajatorii apelează la metode care promit să găsească omul potrivit la locul potrivit. Există chiar o platformă care funcţionează ca un joc, iar punctele acumulate îţi pot aduce o ofertă de angajare.

Deşi pare un joc, e o treabă serioasă: găsirea unor angajaţi buni nu se mai face prin CV şi scrisori de intenţie, ci prin provocări şi teste de inteligenţă. 

Articolul continua dupa recomandari

DRAGOŞ SMEU, manager agenţie digital marketing: Trebuiau să spună două adevăruri şi o minciună despre de ce ar fi ei potriviţi. Autenticitatea a contat mult mai mult decât un CV, care nu spune mare lucru despre o persoană. 

Tot ce trebuie să faceţi este să intraţi în platformă şi să vă creaţi un cont. Ulterior, va trebui să completaţi nivelul de experienţă şi datele personale, iar joaca poate să înceapă. Sunt diferite misiuni şi teste pe care puteţi să le faceţi ca să vă demonstraţi abilităţile. 

NICU CERCEL, account manager Jobful: Lucrat în echipă, leadership, inteligenţă emoţională, comunicare eficientă. 

VANESA PANAIT, angajat: Decât să stau să mă cheme cineva la un interviu şi după să îmi dau seama că nu îmi place, mai bine îmi dă nişte quest-uri, nişte challenge-uri, nişte filmuleţe să îmi sporească creativitatea. 

Astfel, platforma foloseşte elemente de joc, prin care utilizatorul îşi demonstrează abilităţile. 

IOANA CEPOI, cofondator Jobful: Companiile te vor căuta pe tine uitându-se pe abilităţile de care au nevoie şi tu poţi să accepţi sau să respingi o ofertă făcută de companie. 

NICU CERCEL, account manager Jobful: Avem companii care construiesc academii fie pe zona financiară, fie pe zona de vânzări, fie pe roluri de suport. Îşi pregătesc practic un set de candidaţi pentru un anumit rol. 

Nici interviurile nu mai seamănă cu tradiţionala discuţie dintre angajat şi angajator. Milenialii şi generaţia Z sunt puşi la încercare cu teste de personalitate. 

DRAGOŞ SMEU, manager agenţie digital marketing: Încercăm să vedem cum s-ar integra mai bine în echipă, în ce echipă din agenţie. 

Platforma neconvenţională de recrutări a atras o finanţare de 100 de mii de euro şi va fi disponibilă şi pe mobil. 

ILINCA DRĂGĂNESCU, marketing manager Jobful: Ar fi foarte practic ca între două staţii de metrou să faci o provocare, e şi distractiv, are şi partea de învăţare în ea şi cine ştie, poate primeşti şi o invitaţie de la o companie?

Şi conturile de pe reţelele de socializare spun multe despre noi. Potrivit unui studiu recent, 60 la sută dintre angajatori verifică profilurile de Facebook, Instagram sau Linkedin. Pentru 2 din 5 informaţiile pe care le găsesc acolo contribuie la decizia finală.