Nici de Crăciun, nici de Revelion, hackerii nu au zile libere. Pregătesc atacuri mai grave ca niciodată, avertizează experţii români în securitate cibernetică. Anul 2019 va fi cel mai periculos de până acum.

De Crăciun, la fiecare 30 de secunde, hackerii încearcă să spargă parola unui român. De la email, la contul bancar digital, până la reţelele de socializare, datele furate - fie că sunt poze sau discuţii private - se traduc în bani mulţi. 

Articolul continua dupa recomandari

Experţii români spun că atacurile vor fi şi mai intense în 2019. O simplă vizionare online a unui film sau descărcarea unui joc gratuit ar putea compromite definitiv electronicele. Cu viruşi mai puternici, şi atacurile hackerilor vor fi şi mai periculoase.

Hackerii se vor folosi în 2019 şi de emailuri, pentru a înscena noi atacuri.

Românii conduc detaşat în topul european al parolelor vulnerabile. Trei din zece conaţionali au drept parola pentru email numele oraşului în care s-au născut, prenumele copilului sau data naşterii.

80 la sută dintre români, arată un studiu, sunt dispuşi să plătească recompense hackerilor, pentru ca informaţiile furate să nu fie făcute publice.