În era tehnologiei, românii sunt norocoşi. Ţara noastră se bucură de Internet ieftin şi cu conexiuni rapide. O spune un studiu făcut de nişte britanici specializaţi în această piaţă, studiu care ne plasează pe primele locuri în lume în ceea ce priveşte costul şi viteza Internetului.

Costul mediu pentru o conexiune la Internet în România este de 14,42 de dolari, adică undeva la 60 de lei. Şi e printre cele mai ieftine tarife din lume, o spune un studiu făcut de un serviciu britanic specializat în studierea pieţei de broadband. România se plasează astfel pe locul 10.

Articolul continua dupa recomandari

Vecinii din Ucraina ne întrec însă. Ei se află pe primul loc, cu un preţ mediu de doar 5 dolari pe lună, puţin peste 20 de lei. Urmează Sri Lanka, Iran şi Rusia, toate cu preţuri de sub 10 dolari pe lună.

Avem Internet ieftin, dar ne bucurăm în acelaşi timp şi de o viteză foarte bună. România e pe locul 5 în lume cu 38,6 Mbps. Viteza de descărcare e de peste 91 Mbps, iar de încărcare de peste 67 Mbps.

Nu sunt multe ţări cu viteză mai bună decât a noastră aşadar. Pe primul loc se situează Singapore cu 60,39 Mbps. Urmată de Suedia, Danemarca şi Norvegia pe locul 4.

Mai mult decât atât, peste 10.000 de oraşe şi sate din România vor avea WiFi gratuit printr-un program al Uniunii Europene. Până în 2020, UE va chetuia 120 de milioane din buget pentru cumpărarea echipamentelor necesare. Programul vizează toate statele membre.