Românii nu renunţă la telefon nici măcar în bucătărie! Iar dacă frigiderul e aproape gol, tot smartphone-ul îţi spune exact ce şi cum să găteşti cu puţinele ingrediente pe care le ai la îndemână. O simplă aplicaţie îţi indică sute de reţete şi astfel, o masă aparent simplă se poate transforma într-una demnă de un restaurant. Aplicaţiile de gătit de pe telefoanele inteligente au câştigat din ce în ce mai mulţi adepţi în ultimii ani. E drept totuşi, aplicaţiile utilizate mai des rămân cele prin care comanzi mâncarea deja gătită.

Cartea de bucate s-a mutat într-o aplicaţie. Smartphone-ul este ajutor de bucătar. Sugerează reţete şi nu numai. Ne arată şi ce putem să facem cu ingredientele pe care le avem la îndemână.

Articolul continua dupa recomandari

Sunt români care găsesc utile aplicaţiile şi în cazul în care au diverse alergii şi intoleranţe. Asta pentru că le crează reţete personalizate.

Când vine vorba despre mâncare, românii recunosc deschis că apelează la tot felul de aplicaţii de cooking. E drept, în top rămân cele prin care comandă mâncare deja gătită.

Mai sunt şi aplicaţii care te învaţă să găteşti ca un chef, dar acestea nu sunt gratis. O lună cu bucătar virtual costă în jur de 50 de euro.