Preţul noului iPhone X plus ar putea depăşi pragul de 1.000 de dolari, chiar dacă Apple a devenit prima companie din lume cu o capitalizare mai mare de 1.000 de miliarde de dolari.

Noul model de top al Apple ar urma să aibă un ecran edge-to-edge de 6,5 inchi (16,5 cm) şi se va numi iPhone X Plus sau Max.

Articolul continua dupa recomandari

Telefonul ar putea avea un ecran OLED cu culori mai bogate, iar analiştii de pe Wall Street  ţintesc un preţ de 1.049 sau 1.099 de dolari, faţă de preţul de 999 de dolari al iPhone X.

Un al doilea telefon cu ecran OLED de 5,8 inchi, numit probabil iPhone Xs, ar urma să fie similar cu iPhone X, dar cu un procesor îmbunătăţit.

Analiştii sunt intrigaţi cel mai mult de al treilea model, cu ecran de 6,1 inchi, posibil numit iPhone 9.

Dispozitivul cu ecran mare ar putea include tehnologia mai ieftină LCD, dar să arată mai mult ca modelele iPhone X şi iPhone 8 de anul trecut, care la rândul lor seamănă cu iPhone 6 din 2014.

Acest profil ar putea atrage clienţii atenţi la preţuri care vor dori să îşi schimbe telefoanele vechi de trei-patru ani, a spus Hal Eddins, economist şef la Capital Investment Counsel, companie care deţine acţiuni la Apple, potrivit news.ro.

Unii analişti anticipează un preţ de 699 de dolari pentru iPhone 9, dar Rod Hall, analist la Goldman Sachs, anticipează un preţ de 849 de dolari, o creştere semnificativă pentru un dispozitiv din gama medie.

"Având în vedere cererea peste aşteptări pentru iPhone X din această vară, ne îndoim că Apple va tinde spre preţuri mai mici", a scris Hall într-o notă adresată clienţilor.

Pe lângă modelele noi, Apple ar urma să prezinte o opţiune de coloare aurie pentru cele două telefoane noi cu ecrane OLED, o versiune nouă de căşti  wireless cu încărcare wireless şi o versiune nouă pentru Apple Watch, cu un ecran mai mare.

De asemenea, compania ar urma să lanseze un dispozitiv de încărcare wireless capabil să încarce mai multe dispozitive în acelaşi timp.