NASA a anunţat că vrea să trimită în 2020 primul elicopter spre Planeta Marte. Aparatul de zbor va avea forma unui vehicul miniatural, asemănător unei drone, au precizat inginerii Agenţiei Spaţiale Americane.

„The Mars Helicopter" cântăreşte mai puţin de 1,8 kilograme, iar fuselajul este de mărimea unei mingi de softball. Aparatul de zbor va fi ataşat navetei Mars 2020, care urmează să determine în ce măsură mediul de pe Marte este propice vieţii, să caute semne de viaţă şi resurse naturale.

Articolul continua dupa recomandari

Mars 2020 urmează să fie lansată în iulie 2020 şi să ajungă pe suprafaţa planetei în februarie 2021. 

„NASA are o istorie bogată de premiere. Ideea unui elicopter care va zbura pe o altă planetă este cutremurătoare", a transmis într-un comunicat Administratorul NASA, Jim Bridenstine, administrator NASA.

Proiectul The Mars Helicopter a fost iniţiat în 2013. Elicopterul este echipat acum cu „celule solare prin care îşi va încărca bateriile şi cu un mecanism de încălzire pentru a-i ţine de cald în nopţile reci marţiene".

El este programat să primeasă şi interpreteze comenzi de pe Pământ, iar un test care va dura 30 de zile urmează să fie făcut.

Sursa: News.ro