Românii ies la piaţă pe Internet. Pe marile platforme online precum Amazon, E-bay, Facebook şi Google nu se mai vând doar maşini, case şi haine, ci şi dulceaţă, roşii sau porumb. Afacerea e prosperă pentru toată lumea. Comercianţii îşi găsesc mult mai uşor clienţii, iar cumpărătorii au toată marfa la un click distanţă.

Suntem în depozitul Irinei Toma, un economist din Argeş care a lăsat munca de birou pentru a-şi deschide propria afacere.

Articolul continua dupa recomandari

Românii profită de piaţa on-line a Facebook

S-a specializat în dulcețuri de casă, siropuri și zacuscă. Reuşeşte să le vândă peste tot în ţară, iar acum vrea să se extindă şi în străinătate.

Irina recunoaşte că "am trimis în Spania, Franţa, Italia, pe tot teritoriul UE. Am trimis peste tot, de unde au venit solicitările".

Comenzile vin de pe internet. De pe Facebook, mai exact, reţeaua de socializare care are şi o piaţă on-line.

Pentru a-și vinde produsele tot mai mulți români își mută afacerile pe internet. De la miere de albine, la cozonaci, la mobilă sau jucării pentru copii, toată lumea își caută clienții în mediul on-line.

Iar marile companii, Facebook, Amazon și acum Google oferă piețe gratuite pentru comerț local sau internaţional.

Singura condiţie pentru a avea acces la clienţi din întreaga lume este ca afacerea dumneavoastră să aibă un site. 

Dan Oros, director marketing Google România: În primul rând introduceţi site-ul dumneavoastră, acum avem o companie care vinde mobilă on-line. Iar apoi market finder îţi va afişa pieţele principale unde este căutare pentru produsele pe care le vinzi tu. Şi acum cum ajungem noi din România să ne vindem mobila în ţările respective? Alegem în ce ţară vrem să exportăm şi apoi ne planificăm operaţiunile

Pentru cei care vor să înţeleagă mai bine cum funcţionează piaţa din mediul on-line, vor fi organizate cursuri în oraşele mari. Oricine poate participa, gratuit. 

Florin Mihalcea, antreprenor: Noi avem o afacere în familie, consultanţă financiară şi management. E utilă această conferinţă. Am primit tipsuri, ponturi interesante, care ne-ar putea ajuta în viitor

În avantaj sunt şi clienţii. Coşul de cumpărături e la un click distanţă. Comod şi ieftin!

Cei care vor să pornească o afacere o pot face şi prin programele Start-Up, unde Statul oferă fonduri nerambursabile de până la 200 de mii de lei.