După ce Uniunea Europeană a cerut uneia dintre cele mai cunoscute reţele de streamming video să nu mai difuze filme HD, pentru că reţelele ar putea pica, aceeaşi reţea anunţă anunţă că va reduce calitatea imaginilor, în următoarele 30 de zile.

Dar şi noi putem lua măsuri, acasă.

Articolul continua dupa recomandari

Liviu Arsene, specialist în securitate informatică: In aceasta perioada, în care foarte multe persoane lucrează de acasă, e normal să existe o supra-solicitare a retelei de internet. Nu cred că există riscul să pice, dar cred că funizorii de internet vor confrunta cu o serie de limitari. De exemplu, nu vor avea atat de multe Ip-uri unice pt toti utilizatorii lor conectati simultan la internet. Asta inseamna ca un utilizator la internet va trebui sa astepte pana se delogheaza un alt utilizator ca sa aiba acces la internet.

Un lucru pe care il putem face cu totii cata vreme lucram de acasa este sa nu ne conectam cu mai multe device-uri, in acelasi tim, la reteaua de internet.

Este un lucru de baza care ne-ar putea salva, mai tarziu, atunci cand retelele vor fi supra-solicitate

Liviu Arsene, specialist în securitate informatică: Este posibil si ca furnizorii de net să reducă viteza pt clientii lor. daca nu pot sustine acest trafic intens generat de consumul simultan de internet. spre ex, trafic generat de firmele online, de serviciile de streamming online sau chiar de servicii de download de fisiere.

Masuri in acest sens au luat deja si cele mai mari retele de streamming video.

Ele nu ne vor mai permite vizionare videou-rilor la calitate HD, iar asta insesamna ca, in urmatoarele 30 de zile te vei uita la filme cu o calitate a imeginii standard.