Veste importantă pentru mămici şi bunici. Încercăm să introducem o rubrică specială: gadgeturi pe care e musai să le aveţi în casă, dacă vreţi să vă mai uşuraţi un pic viaţa.

Vremurile s-au schimbat, tehnologia a evoluat, creşterea unui copil vine în continuare la pachet cu o groază de provocări dar şi cu ajutoare. Dacă acum vreo 30 de ani reutilizam şi scutecele, acum nu poate fi vorba de asta.

Articolul continua dupa recomandari

Colega noastră, Lucsandra Săndulescu, a stat de vorbă cu Flavia Mihăşan, proaspătă mamă, care profită cât poate de mult de gadgeturi.

Primul lucru pe care îl aflăm, cu titlu de sfat, de la Flavia, este că... şi-a făcut lista de cumpărături cu mult înainte ca bebeluşul ei, Carol, să vină pe lume. Şi, pe lângă haine şi jucării, a bifat pe listă şi câteva gadgeturi fără de care astăzi nu şi-ar imagina viaţa de părinte. 

Flavia Mihăişan: Mămică de...8 luni şi jumătate. Mi-am luat multe chestii, recunosc, unele inutile, pentru că a fost febra aia.Pe unele nu le-am folosit, dar sunt altele deosebit de importante, cum ar fi în primul şi în primul rând o cameră de monitorizare a bebeluşului. E o simplă cameră, iar monitorul e un telefon, special pentru asta îl ţinem noi,  e independent de telefoanele noastre, ce e mişto e că poţi să îl vezi pe bebebeluş în timp ce tu eşti aici, în bucătărie şi găteşti sau faci curat.

Dezavantajul, căci mai mereu există unul, este că dispozitivul transmite totul cu o întârziere de câteva secunde. Partea bună este că bebeluşul poate fi supravegheat de la distanţă de mamă, de tată ori de bunici, chiar şi în acelaşi timp. 

Flavia Mihăişan: Monitorul poate avea mai mulţi vieweri, dacă eu adorm şi Marius mă sună să vadă ce fac şi nu răspund el poate să intre că e şi el conectat cu telefonul lui şi poate să intre să vadă ce facem, se linişteşte pentru că amândoi dormim. 

Un alt ajutor important este şi robotul de bucătărie. 

Flavia Mihăişan: Acest aparat minunat găteşte singur. Adică pot să gătesc la aburi, iar aici pot să blenduiesc mâncarea, în acelaşi timp e şi sterilizator.

Reporter: Sterilizator de...?

Flavia Mihăişan: De biberoane, de vase ale lui, cele care încap. Şi mai face ceva, încălzeşte mâncarea. Se pune apă, are un recipient prin care iese aburul, acum îi dăm drumul, încălzim mâncarea, aici este, după cum vedeţi o casoletă şi îi dăm ok, 6 minute, ok, ea începe să se încălzească.

Încet-încet, Flavia a învăţat şi cât de important este să îi amenajezi copilului, în fiecare cameră, un spaţiu doar al lui, unde poate fi lăsat în siguranţă.

Flavia Mihăişan: În fiecare cameră aveam o chestie în care îl puneam. Aveam un coşuleţ  În sufragerie are pătuţul, spaţiile de joacă. Scaunul de bebeluş...eu am crezut că e doar un scaun.  Scaunul ăsta îl poate folosi până la şase ani, se schimbă în funcţie de nevoile lui. Se lasă mai sus, mai jos, are nişte centuri aici pe care le folosesc din prima zi în care l-am pus în scaun.

Şi în continuare, Flavia plănuieşte să folosească tehnologia şi mai mult... în avantajul ei. Astăzi, spre exemplu, se lansează în vlogging. 

Flavia Mihăişan: O sa vb si despre nastere, nu am vb nicaieri despre experienta nasterii, despre cum am ales sa nasc si unde anume.