Elevii din judeţul Argeş vor să schimbe lumea! Mai precis, lumile, pentru că au creat roboţi care vor putea fi folosiţi la construirea de clădiri pe alte planete. Profesorii copiilor spun că, odată ce vor fi realizaţi la scară mare, roboţii se vor putea descurca perfect. De altfel, elevii din Argeş au terminat pe locul al doilea într-o competiţie de profil organizată, anul trecut, peste Ocean. Se vor prezenta şi anul acesta, cu un singur gând în minte: să aducă aurul pentru România.

Elevii care s-au înscris în concurs le-au arătat, mai întâi, proiectele lor colegilor. Robotul cel mai avansat aparţine echipei de la Câmpulung Muscel care a reprezentat România în Statele Unite, anul trecut. Atunci au concurat cu Mugurel, iar anul acesta au creat-o pe Măgura. Un robot ce poate fi folosit pentru a ridica o casă.

Articolul continua dupa recomandari

Impresionaţi de performanţele adolescenţilor, elevii de clase mai mici au cerut să se înscrie şi ei în club. Şi au venit cu idei diferite.

La competiţia trecută, elevii din Câmpulung Muscel au fost la un pas de locul întâi, în Detroit. Din păcate, un alt robot din concurs a rupt braţul robotului românesc. Diferenţa dintre el şi robotul american declarat cel mai bun în concurs a fost de viteză.