Compania spațială Blue Origin a miliardarului Jeff Bezos va face primele zboruri în spațiu cu turiști în 2019. Potrivit unor surse citate de Reuters, biletul unei călătorii va fi 2-300 de mii de dolari.

Zborul cu turiști va fi făcut cu vehiculul spațial New Shepard, al companiei Blue Origin. Biletele vor fi puse la vânzare de anul viitor.

Articolul continua dupa recomandari

Blue Origin, al cărei sediu se află la 32 de kilometri de Seattle, a făcut public designul vehiculului, format din racheta de lansare şi o capsulă pentru pasageri detaşabilă, dar nu a oferit informaţii referitoare la stadiul producţiei şi preţurile biletelor.

New Shepard este proiectată să transporte şase pasageri la o distanţă de 100 de kilometri deasupra Pământului, în spaţiul suborbital, suficient de sus pentru a experimenta câteva minute de imponderabilitate şi a vedea curbura Pământului, înainte de revenirea pe Pământ a capsulei presurizate, cu ajutorul unor paraşute.

Capsula are şase ferestre de observaţie despre care Blue Origin a anunţat că sunt de aproape trei ori mai înalte decât cele ale avionului Boeing 747.

Blue Origin a efectuat zboruri test de decolare verticală şi aterizare a New Shepard de la platforma sa de lansare din Texas, dar fără pasageri la bord. Două dintre zboruri au inclus un manechin de testare numit de companie manechinul Skywalker.

Sursa: News.ro