Un sătmărean a adus în România un concept unic şi rapid! Roboţelul barman, cu un meniu bogat, care ştie să prepare 100 de reţete de băuturi sofisticate.

Şi asta într-un timp foarte scurt - maximum 30 de secunde. Invenţia tânărului nu vine nicidecum să scoată de pe piaţă barmanii profesionişti, ci să le dea o mână de ajutor, pentru a fi mai rapizi în servire.

Articolul continua dupa recomandari

"Roboţelul barman" - aşa îşi numeşte Cristian invenţia. Poate prepara până la 100 de reţete şi, indiferent de numărul de ingrediente folosite, timpul de servire nu depăşeşte 30 de secunde.

Iniţial am vrut să fac o maşină mai mare, o dubă, dar între timp a tot scăzut mărimea ca să reuşim să intrăm în cât mai multe spaţii restrânse - Kala Cristian, inventator

Ideea i-a venit după o experienţă în Dubai, unde Cristian a lucrat ca organizator de evenimente. Când a văzut că invitaţii pierd momentele importante stând la coadă la bar, tânărul a gândit acest conceput unic şi rapid.

Deşi roboţelul este util, barmanii profesionişti spun că interacţiunea cu clienţii este crucială.

Roboţelul de cocktail-uri este deocamdată singurul din lume. Un pahar cu băutură pregătită de el costă între 8 şi 12 lei.