Un asteroid de dimensiunea unui bloc cu 17 etaje se va apropia sâmbătă de Pământ şi va putea fi vizibil. Asteroidul va trece la aproximativ jumătatea distanţei dintre planeta noastră şi lună.

Universitatea din Hawaii a descoperit asteroidul cu ajutprul celui mai recent sistem de alerta (ATLAS), şi a estimat că măsoară pana la 71 metri în diametru. Este înălţimea aproximativă a unui bloc cu 17 etaje, spun specialiştii.

Articolul continua dupa recomandari

În medie, câțiva asteroizi sunt văzuți la o distanţă mai mică decât Luna, în fiecare lună, în fiecare lună, dar cel mai des asta se întâmplă când asteroizii ies din atmosferă.

Dimensiunea impozantă a lui 2018RC a făcut posibilăd etectarea lui cu câteva săptămâni înainte de a pătrune în atmosfera terestră. El va ajunge în cel mai apropiat punct faţă de Pământ, la aproximativ 220.000 de kilometri distanţă, în dimineața zilei de sâmbătă.

După descoperirea sa inițială, proiectul Telescopic Virtual din Italia a urmărit asteroidul şi va transmite live trecerea acestuia prin apropierea Pământului.