La 18 ani, are deja în palmares cinci medialii la olimpiadele internaționale de astrofizică şi este admis la cele mai prestigioase universități din Marea Britanie. Este vorba despre un elev de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, care în doar trei ani a obţinut performanţe uluitoare.

Robert Puşcălău are 18 ani şi este elev în clasa a douăsprezecea la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", din Constanţa. Am putea spune că fizica şi astronomia nu mai au niciun secret, pentru el.

Articolul continua dupa recomandari

Încă din clasa a noua a participat la cele mai importante olimpiade internaţionale. A fost în China, Thailanda şi Ungaria.

Robert Puşcălău, elev: Am obținut cinci medalii la probele individuale și în afara celor cinci medalii, am obținut și trei premii la probele pe echipe în fiecare dintre cei trei ani în care am participat la olimpiada internațională de astrofizică.

Pentru a reuşi asemenea performanţe, pregătirea suplimentară a devenit o rutină zilnică pentru el.

Robert Puşcălău, elev: Lucrez foarte mult, îndeosebi înaintea olimpiadei, undeva la 6-8 ore pe zi la subiectele teoretice, iar seara dacă este frumos, fac și observații cu telescopul.

Adina Dogărescu, profesor fizică: Este minunat să ai un astfel de elev, începând de la cooperarea cu el până la ideile pe care le are, pe care le lansează, pe care tu ca profesor nu poți decât să le lauzi.

Datorită rezultatelor sale remarcabile, Robert are toate şansele să primească distincţia de cetăţean de onoare al oraşului Constanţa.

Vasile Nicoară, director CNMB Constanța: Prin participarea lui la concursurile internaționale, a dus imaginea strălucitoare a României și a Constanței peste tot pe unde a participat. El va fi un lider în domeniul astronomiei şi astrofizicii.

După examenul de Bacalaureat, cea mai dificilă misiune pentru tânărul elev este să aleagă unde să îşi continue studiile. A fost deja admis la Universități de prestigiu, precum Oxford, Manchester sau Birmingham. Pe lista de aşteptare sunt şi alte centre universitare, de această dată din Statele Unite.