Un ou de găină vechi de două mii de ani a fost descoperit într-un mormânt antic din China. Mormântul datează din perioada dinastiei Han, 202 îHr. - 220 dHr. La doar câteva minute după descoperirea oului, un incident le-a dat emoţii arheologilor.

Mormântul antic a fost descoperit în sud-vestul Chinei, într-o aşezare antică, veche de 2000 de ani. Ruinele se întind pe o suprafaţă de 40 de mii de metri pătraţi.

Articolul continua dupa recomandari

Descoperirea oului a fost o surpriză pentru arheologi. Însă, bucuria a durat doar câteva minute pentru că, un incident le-a dat mari emoţii.

"Am încercat să curăţăm de pământ coaja, dar, imediat ce pensula a atins suprafaţa oului, a crăpat", spune şeful echipei de arheologi chinezi, Zhang Gaike.

Oul vechi de 2000 de ani plin de pământVezi 3 imagini în Galerie

Mormântul în care a fost găsit oul de găinăVezi 3 imagini în Galerie

Totuşi, oul vechi de 2000 de ani nu a fost distrus. Este plin de pământ şi în interior, spun cercetătorii, care, deocamdată, nu au putut să îl studieze. Pentru că săpăturile din mormântul antic nu au fost terminate, oul de găină va rămâne în locul în care a fost descoperit, până la finalizarea lor.