O nouă tehnică de analiză ADN este folosită pentru identificarea victimelor atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001. Metoda folosită de cercetătorii din New York se numește, de altfel ”Protocolul World Trade Center”.

Noua tehnică ADN folosită de laboratorul criminalistic din New York, cel mai mare din lume, a dat deja rezultate. S-au făcut progrese prin retestarea fragmentelor osoase pe care specialiștii le-au mai examinat în trecut, dar nu au avut succes.

Articolul continua dupa recomandari

Acum, cu noua tehnologie s-a reușit identificarea uneia dintre victime. Este vorba despre un tânăr de 26 de ani, Scott Michael Johnson, care lucra la etajul 89, în turnul sudic de la World Trade Center, în ziua atacului terorist de la 11 septembrie.

Metoda ”Protocolul World Trade Center” a dat roade și în alte cazuri, cum ar fi accidente de tren, aviatice sau atacuri teroriste comise în Argentina, Canada, Africa de Sud și alte țări.

Atacurile de la 11 septembrie 2001, comise de rețeaua teroristă Al Qaida, s-au soldat cu 2753 morți, între care și români. Rămășițele a peste 1000 dintre victime nu au fost identificate.

Sursa: News.ro