"Beresheet", prima navetă spaţială israeliană, s-a prăbuşit pe Lună în timpul aselenizării, după apariţia unor probleme la motor. Centrul de control a pierdut contactul cu sonda.

Potrivit primelor informaţii, motorul navei spațiale a cedat în timpul aterizării, iar echipa a pierdut comunicarea cu racheta. Deși specialiştii au reușit ulterior să restabilească sistemele navetei, eforturile nu au fost suficiente să salveze naveta spațială de la prăbuşire.

Articolul continua dupa recomandari

Naveta spaţială israeliană Beresheet s-a prăbuşit pe Lună

Nava spațială robotizată Beresheet, construită de SpaceIL și Israel Aerospace Industries (IAI), a avut ca scop să devină prima navetă spaţială israeliană care să aterizeze pe Lună.

Însă, Controlul Misiunii a pierdut comunicarea cu nava spațiale când era la aproximativ 149 de metri deasupra Lunii, informează space.com.

"Din păcate, nu am reușit să aterizăm cu succes", a declarat Opher Doron, directorul general al IAI, în timpul unei transmisii live de la centrul de comandă al misiunii. 

"Dacă la început nu reușiți, încercați din nou", a transmis prim-ministrul Benjamin Netanyahu, care a privit încercarea de aterizare a lui Beresheet de la centrul de control al SpaceIL din Yehud, Israel.