O companie aeriană a scris istorie. A încheiat cu succes cel mai lung zbor comercial fără oprire. Ca să reziste cursei între New York şi Sydney , pasagerii au practicat yoga, au consumat alimente picante, dar şi multă ciocolată. Piloţii, în schimb, au purtat în permanenţă dispozitive de monitorizare a creierului.

După 19 ore şi 16 minute de zbor, cei care au călătorit sunt încântaţi că pot simţi, din nou, pământul sub picioare. Pasageri şi membri ai echipajului, s-au aflat la bordul celui mai lung zbor comercial fără escală. Cel mai greu a fost pentru cei 6 piloţi ai avionului, un Boeing 787-9 Dreamliner.

Articolul continua dupa recomandari

SEAN GOLDING, căpitanul avionului: Testarea a început cu o săptămână înaintea zborului. Am făcut analize pentru a afla nivelul de melatonină din sânge şi am început să purtăm dispozitive pentru măsurarea activităţii cerebrale. Purtăm ceasuri inteligente, eu port şi un detector de lumină.

Pe pasageri, compania aeriană a vrut să îi acomodeze cât mai repede cu fusul orar al ţării de destinaţie- Australia. Primele şase ore nimeni nu a dormit. Încă de la decolare, pasagerii au primit mâncăruri picante şi băuturi cu cofeină. Intensitatea luminii a scăzut treptat, pentru a induce starea de somnolenţă. Nu au lipsit nici sesiunile de yoga.

ALAN JOYCE, CEO al companiei QANTAS: Vrem să împărţim aeronava în patru spaţii, inclusiv unul unde pasagerii de la clasa economică pot să facă sport. Am încercat acest lucru acum, în timpul acestei curse, iar pasagerii au fost încântaţi.

Luna viitoare, aceeaşi companie are în plan un zbor-test între Londra şi Sydney.